Everest Ayurveda KARAVI Dráždivé potraviny a citlivý tračník 100 g
Glycyrrhiza glabra příznivě působí na optimální zažívání u citlivých osob
Curcuma longa prospívá správné činnosti trávicího traktu
Foeniculum vulgare podporuje zažívání a přispívá k pročištění
Terminalia chebula příznivě ovlivňuje žaludečně-střevní činnost
Terminalia bellirica ovlivňuje trávení a střevní peristaltiku
Emblica officinalis harmonizuje činnost trávicí soustavy
Složení
glycyrrhiza glabra, curcuma longa, zingiber officinale, terminalia bellirica, terminalia chebula, foeniculum vulgare, emblica officinalis, asparagus racemosus, trigonella foenum-graecum, cuminum cyminum, ocimum sanctum, carum carvi
Hmotnost
100 g sypaného čaje
Doporučené dávkování
2 - 3 šálky za den
Příprava
Jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3 – 5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat
Užívání
Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení, které je důležité pro správné vstřebávání prospěšných výtažků z himálajských bylin. Čaje pijeme jako součást denního pitného režimu po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. V případě očistné bylinné kury užívejte čaj po dobu 1-3 měsíců v souladu s denním dávkováním uvedeným na obalu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení.
Doporučujeme užívat maximálně dva čaje zároveň. Více čajů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Čaje pijeme vždy odděleně s odstupem jedné hodiny. Pokud je používáme pouze jako podpůrný či povzbuzující prostředek, můžeme nechat byliny pouze vyluhovat bez omezené doby užívání. Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé a před jídlem. Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.
Upozornění: Doplněk stravy s bylinami. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte na suchém místě do 25°C. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.
Země původu: Nepál
Everest Ayurveda je česko-slovensko-nepálská společnost, která v souladu s indickou tradicí šíří hlubší povědomí o ájurvédském lékařství, zdravém způsobu života, užívání himálajských bylin a vnitřním rozměru člověka. V České republice a na Slovensku byla společnost založena v roce 2004 ve spolupráci s nepálským ájurvédským lékařem Dr. Kam Dev Jha a doktorem biotechnologie Sureshem K. Sahem.
Předmětem výroby, dovozu a velkoobchodní činnosti společnosti jsou tradiční ájurvédské přípravky z Nepálu a Indie. Everest Ayurveda s.r.o. má své sídlo v České republice s centrálou v Praze a výrobu bylinných přípravků v Nepálu se sídlem v Káthmándú.